Dan prije smrti je plakao jer su željeli da odustane od utrke, ali je odlučio drugačije…

Ayrton Senna, austrijski vozač Formule 1 i nećak starog vozača Ayrtona Senne, napravio je skulpturu svog strica kada je bila trudna s prvim djetetom koristeći stare fotografije obitelji kako bi mu stvorila realan lik. Senna je imao 34 godine kada je preminuo nakon što se zabio u zid na zavoju Tamburello sa brzinom od 310 km/h.

Na njegovu sprovodu bilo je više od tri milijuna ljudi. Njegovo posljednje počivalište u Sao Paulu godišnje posjeti veći broj obožavatelja nego grobove JFK-a, Elvisa Presleya i Marilyn Monroe zajedno. Mechanici nisu voljeli raditi s njim jer je bio detaljan i zahtjevan, ali je shvatio mehaniku bolida toliko da su ga zamolili da pomogne u razvoju automobila NSX.

Ayrton Senna bio je i veliki humanitarac, donirajući više od stotinu milijuna dolara u različite dobrotvorne zaklade. Poginuo je u nesreći na stazi u Imoli 1994. gdje se zabio u zid nakon što je austrijsku zastavicu posvetio Rolandu Ratzenbergeru, poginulom vozaču dan prije.

Legenda Formula 1, Senna je imao rivalstvo sa Alainom Prostom, jednim od najvećih rivaliteta u povijesti sporta. Njihov odnos bio je napet, ali Senna je Prostu pokazala poštovanje kad je umro. Nakon Sennine smrti, promjene u sigurnosti vozila pokrenule su revoluciju u Formuli 1 i cijelom svijetu automobilizmu. Kad se sve o tome vidi prema trenutnom stanju stanovništva na svjetskim razinaima formule 1 senka Ayrtona Senne ostaje jedan od najvećih sportskih heroja povijesti

By Aiden Johnson

As a content writer at newspoip.com, I have a passion for crafting engaging and informative articles that captivate readers. With a keen eye for detail and a knack for storytelling, I strive to deliver content that not only informs but also entertains. My goal is to create compelling narratives that resonate with our audience and keep them coming back for more. Whether I'm delving into the latest news topics or exploring in-depth features, I am dedicated to producing high-quality content that informs, inspires, and sparks curiosity.

Leave a Reply